Cetatea Nehaj din Senj, obiective turistice Senj

Cetatea Nehaj

Obiectiv turistic din Senj

Acest castel din secolul XVI insufla o oarecare teama - inaltat pe o colina la 10 minute de centru. A fost ridicat in perioada 1553-58 de capitanul uskoc Ivan Lenkovic pentru a controla intrarea in port si apropierea navelor.

La parter au fost scoase la lumina ramasitele fundatiilor unei biserici din secolul XI, numita Sf. Gheorghe, distrusa de turci in timpul inaintarii lor. La primul etaj, unde se aflau camerele oficialilor, a fost pregatita o expozitie care relateaza istoria uskicilor si a marinarilor din Senaj.

Cetatea Senaj este primul loc pe care trebuie sa-l vizitati. Aceasta reprezinta simbolul orasului. Construita cu materialul colectat din ruinele bisericilor, manastirilor si caselor din afara zidurilor orasului, menirea cetatii era sa apere orasul de turci si de venetieni. Cladirea are 18 metri inaltime si 23 metri latime.

 
Bilete de avion spre Senj:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cetatea Nehaj:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne