Muzeul satului din Senj, obiective turistice Senj

Muzeul satului, Senj

Obiective turistice Senj
Vacanta in Senj?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Se afla in palatul gotic - renascentist, care a apartinut odiniara familiei Vukasovic, o cladire frumos-restaurata, cu tavane cu grinzi din lemn si scari interioare ce scartaie din cand in cand.

Mandria si bucuria Muzeului Satului (Gradski muzej) o reprezinta sectiunea nou-nouta de ceramica romana, amplasata la subsolul cladirii. O scena impresionanta este momentul in care arheologii marini gasesc pe fundul marii cateva corabii antice naufragiate. Primele trei etaje ale muzeului cuprind diferite exponate, prin care orasul este aratat ca un important centru spiritual, inca din Evul Mediu.

Un loc de cinste ocupa asa-numita Senj Tablet (Senjska ploèa), o bucata de piatra care poarta o inscriptie din secolul al XII-lea. Construita intr-o scara din cetatea Nehaj, se crede ca tableta a apartinut unei manastiri medievale demolate pentru realizarea cetatii.

Bilete de avion spre Senj:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul satului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne