Obiective turistice Sens, Franta
Home Orase Obiective turistice Sens, Franta

Obiective turistice Sens, Franta

 

Daca ajungi in Burgundia, venind dinspre Nord, Sens este primul mare oras in drumul tau. Dintotdeauna un nod important, cat si o atractie turistica puternica, perioada sa de maxima inflorire a fost in secolul al Xll-lea, cand s-a constituit intr-o arhiepiscopie ce avea sub control mare parte din nordul Frantei, inclusiv Paris si Chartres.

Se presupune ca orasul a fost una dintre asezarile tribului Senones, unul dintre cele mai vechi triburi celtice care traiesc in Galia. Este mentionat de mai multe ori ca Agedincum de Iulius Cezar in lucrarea sa Commentarii de Bello Gallico. Orasul roman a fost construit in timpul primul secol i.Hr. si inconjurat de ziduri - in secolul III. Acesta inca mai pastreaza scheletul planului sau de strada romana. Situl a fost mentionat de Ammianus Marcellinus ca Senones (oppidum Senonas), dar aceasta nu a devenit un centru administrativ decat dupa reorganizarea Imperiului Roman in 375, cand a sediu central al Quarta Lugdunensis.

In timpul Evului Mediu, arhiepiscopii sai au avut prestigiosul rol de arhiepiscopi principali in Galia si Germania. Hôtel de Sens din Paris a fost resedinta lor oficiala in acest oras. Arhiepiscopia Sens a domnit peste eparhiile din Chartres, Auxerre, Meaux, Paris, Orléans, Nevers si Troyes.

Din 1135, Catedrala Sens, dedicata Sfantului Stefan, a fost reconstruita ca una dintre primele catedrale gotice. Acolo, in 1234, Ludovic al IX al Frantei a sarbatorit nunta sa cu Marguerite de Provence. Sens a fost si martora procesului lui Peter Abelard. Papa Alexandru al III-lea a poposit pentru un timp, in oras, si tot aici Thomas Becket a petrecut o parte a exilului sau intre 1162 si 1165. Arhiepiscopia Sens a gazduit o serie de consilii bisericesti.

Sens este un oras neobisnuit de pe malurile raurilor Yonne si Vanne. Situat la aproximativ 65 de kilometri sud-est de Paris, orasul este renumit pentru istoria sa religioasa, Catedrala Sens fiind una dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului. O plimbare prin cartierul cu catedrala te va purta pe strazi din piatra pitoreasca si pe langa case cu fatade de lemn, datand din secolele XVI-XVIII.

Atractii turistice Sens

Tag: Obiective turistice Sens, Atractii turistice Sens, De vizitat in Sens, Ce vizitam in Sens, Top atractii turistice Sens, Top obiective turistice Sens, Ghid turistic Sens.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne