Obiective turistice Shabla, Bulgaria
Home Orase Obiective turistice Shabla, Bulgaria

Obiective turistice Shabla, Bulgaria

 

Orasul Shabla, situat intr-o regiune petrolifera, se afla la 83 km nord de Varna si la numai cativa km de coasta. Curse regulate de autobuz fac legatura cu Varna, Balcic si Dobrici. Plaja este lunga, cu nisip fin. Clima este temperata cu influente specifice litoralului Marii Negre.

O parte din faleza din apropiere este verticala si pe alocuri stancoasa, iar in mare pot fi vazute formatiuni stancoase si grote submarine. In locurile acestea, care, potrivit legendelor, erau bantuite de pirati, au naufragiat multe corabii.

Conform autorilor antici, stravechiul port Karon Limen era situat langa capul Shabla. Arheologii au gasit ziduri ale portului, digul si obiecte datand din secolele I-VI (ceramica, monede, amfore din lut pentru cereale etc). Localnicii afirma ca si in ziua de azi norocosii mai pot gasi pe fundul marii fildesi sau alte obiecte provenite din transporturile valoroase.

In apropiere de oras au fost gasiti tumuli (movile funerare de provenienta tracica) si tot aici pot fi vazute vestigii ale unei asezari medievale bulgaresti. Orasul a capatat numele Shabla in secolele XVI-XVII.

Atractii turistice Shabla

Tag: Obiective turistice Shabla, Atractii turistice Shabla, De vizitat in Shabla, Ce vizitam in Shabla, Top atractii turistice Shabla, Top obiective turistice Shabla, Ghid turistic Shabla.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne