Obiective turistice Shabla, de vizitat in Shabla, Bulgaria
Home / Orase / Obiective turistice Shabla, Bulgaria

Obiective turistice Shabla, Bulgaria

 
Vacanta in Shabla?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Orasul Shabla, situat intr-o regiune petrolifera, se afla la 83 km nord de Varna si la numai cativa km de coasta. Curse regulate de autobuz fac legatura cu Varna, Balcic si Dobrici. Plaja este lunga, cu nisip fin. Clima este temperata cu influente specifice litoralului Marii Negre.

O parte din faleza din apropiere este verticala si pe alocuri stancoasa, iar in mare pot fi vazute formatiuni stancoase si grote submarine. In locurile acestea, care, potrivit legendelor, erau bantuite de pirati, au naufragiat multe corabii.

Conform autorilor antici, stravechiul port Karon Limen era situat langa capul Shabla. Arheologii au gasit ziduri ale portului, digul si obiecte datand din secolele I-VI (ceramica, monede, amfore din lut pentru cereale etc). Localnicii afirma ca si in ziua de azi norocosii mai pot gasi pe fundul marii fildesi sau alte obiecte provenite din transporturile valoroase.

In apropiere de oras au fost gasiti tumuli (movile funerare de provenienta tracica) si tot aici pot fi vazute vestigii ale unei asezari medievale bulgaresti. Orasul a capatat numele Shabla in secolele XVI-XVII.

 

De vizitat in Shabla

Vacanta in Shabla cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Shabla:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Shabla:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Shabla obiective turistice, Ce poti vizita in Shabla, Top obiective Shabla, Top atractii Shabla, Shabla locuri de vizitat, Locuri de vizitat Shabla, Locuri de vizitat in Shabla, Shabla atractii turistice, Shabla de vizitat, De vizitat in Shabla, Ce vizitam in Shabla, Top atractii turistice Shabla, Top obiective turistice Shabla, Shabla ghid turistic, Calatorii in Shabla.