Obiective turistice Shabla, atractii turistice Shabla, Bulgaria.
  Orase Obiective turistice Shabla, Bulgaria

Obiective turistice Shabla

, Bulgaria
Publicat la: 2012-08-02

Orasul Shabla, situat intr-o regiune petrolifera, se afla la 83 km nord de Varna si la numai cativa km de coasta. Curse regulate de autobuz fac legatura cu Varna, Balcic si Dobrici. Plaja este lunga, cu nisip fin. Clima este temperata cu influente specifice litoralului Marii Negre.

O parte din faleza din apropiere este verticala si pe alocuri stancoasa, iar in mare pot fi vazute formatiuni stancoase si grote submarine. In locurile acestea, care, potrivit legendelor, erau bantuite de pirati, au naufragiat multe corabii.

Conform autorilor antici, stravechiul port Karon Limen era situat langa capul Shabla. Arheologii au gasit ziduri ale portului, digul si obiecte datand din secolele I-VI (ceramica, monede, amfore din lut pentru cereale etc). Localnicii afirma ca si in ziua de azi norocosii mai pot gasi pe fundul marii fildesi sau alte obiecte provenite din transporturile valoroase.

In apropiere de oras au fost gasiti tumuli (movile funerare de provenienta tracica) si tot aici pot fi vazute vestigii ale unei asezari medievale bulgaresti. Orasul a capatat numele Shabla in secolele XVI-XVII.

Bilete de avion spre Shabla:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Shabla:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Shabla:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Shabla - Long: 28.542027, Lat: 43.539761

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Shabla, atractii turistice Shabla, de vizitat in Shabla, obiective Shabla, atractii Shabla, turism Shabla.