Catania din Sicilia, obiective turistice Sicilia

Catania, Sicilia

Obiective turistice Sicilia

Catania este un oras situat pe coasta de est a Siciliei, la poalele Muntelui Etna, cel mai mare vulcan din Europa. Acesta este al doilea mare oras din Sicilia cu o zona metropolitana care ajunge la un milion de locuitori. In Catania va veti bucura de un centru aglomerat si o viata de noapte activa. Orasul Catania este, de asemenea, bine cunoscut pentru arhitectura sa baroca speciala si design urban extraordinar (zona centrala a orasului este un Patrimoniului Mondial, impreuna cu di Val Noto), consecintele marelui cutremur din 1693, dupa care orasul a trebuit sa fie reconstruit din temelii.

Orasul are o istorie datand de 2700 ani, dominata de culturi diferite (grecii, romanii, arabii, normanzii, spaniola, etc), a fost un centru comercial bogat, in principal datorita portul sau. Astazi, chiar daca puteti gasi aici cele mai multe dintre cele mai mari centre comerciale din Europa (in special Etnapolis).

Catania este situat sub cel mai important vulcan activ din Europa si a fost distrus de mai multe ori in trecut de acesta. Rezultatul, un oras unde puteti gasi o mare varietate de peisaje si arhitecturi, o multime de cladiri murdare si, de asemenea, foarte multe case abandonate, mai ales in munte.

Astazi, veti simti in Catania un amestec de nostalgie si voie buna, mai ales pe timp de noapte sau in timpul festivalurilor.

Bilete de avion spre Sicilia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catania:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne