Insulele Eolie din Sicilia, obiective turistice Sicilia

Insulele Eolie , Sicilia

Obiective turistice Sicilia

Sicilia are un manunchi impresionant de insule extrateritoriale absolut fermecatoare - Ustica, Pantelleria si arhipelagurile Egadi si Pelagie. Cu toate acestea, niciuna nu este la fel de populara si de spectaculoasa precum Insulele Eolie, legendarul salas al lui Eol, zeul vanturilor.

Cele sapte insulite sunt, de fapt, ramasitele unor vulcani - atat activi, cat si extinsi -, iar turistii vin aici pentru ocazia unica de a fi martorii activitatii vulcanice, dar si pentru lumina eterica, clima placuta, frumusetea desavarsita si apele stravezii.

Poti ajunge cu feribotul aici de la Napoli, Palermo si Messina, dar calea cea mai directa de acces este din Milazzo, un port aflat la 26 km departare de coasta de nord a Siciliei.

De asemenea, apele din jurul insulitelor sunt impanzite si de barci. Principalele activitati recreative sunt plimbarile si scufundarile, dar te poti lasa atras si de plajele acoperite cu nisip negru de provenienta vulcanica.

Tot aici te poti bucura de un excelent vin de desert. Dar sa stii ca nu vei fi singur pe aceste insule; principalele trei insule -Stromboli, Vulcano si Lipari - sunt extrem de populare printre turisti, asa ca va trebui sa-ti faci rezervarea la hotel din timp. Celelalte insule, in special Salina, sunt mult mai linistite.

Bilete de avion spre Sicilia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Insulele Eolie :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne