Palermo din Sicilia, obiective turistice Sicilia

Palermo

Obiectiv turistic din Sicilia

Un oras aglomerat, descompus, fascinant si, ocazional, tulburat, care exemplifica de minune spusele scriitorului D.H. Lawrence, cum ca Sicilia este "capatul final al Europei; dincolo de ea, incepe Africa si Asia" ("Sea and Sardinia" - "Marea si Sardinia" - 1921). Palermo te Introduce in fascinantul trecut al Siciliei si, ocazional, in al sau prezent sordid, atat de bine intruchipat de locuintele saracacioase, fabricile lasate in paragina si drumurile si casele neterminate.

Cu aceeasi imagine respingatoare te intampina si coasta siciliana, candva cea mai frumoasa riviera a Europei, a carei stralucire de altadata mai poate fi admirata in Cefalu, Taormina si Arhipelagul Aeolian (Eolie), renumit in special datorita nabadaiosului vulcan Stromboli.

In interiorul insulei, peisajul nu este in aceeasi stare de degradare: de la platourile nemarginite si lanurile aurii de grau din inima insulei pana la Muntii Madonie si Nebrodi, care se inalta dinspre coasta nordica si ale caror pante, in marea lor majoritate, sunt impadurite.
Si sa nu uitam de Etna, cel mai inalt vulcan activ al Europei, un maiestuos colos ce arde mocnit sub pelerina-i de zapada.

Orasul Palermo este descris pe larg AICI

 
Bilete de avion spre Sicilia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palermo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne