Obiective turistice Sicilia, de vizitat in Sicilia, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Sicilia, Italia

Obiective turistice Sicilia, Italia

 
 

Sicilia este un taram aparte, o insula separata de restul Italiei, nu numai de mare, ci si de secole de experiente istorice si culturale. Si totusi, este o parte extrem de importanta a tarii - scriitorul german Johann Goethe observa ca "sa vezi Italia fara sa vezi Sicilia este ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii tari" ("Calatorie in Italia", 1789). Acelasi lucru ar fi putut spune si despre Sardinia, o insula mai putin tentanta pentru turistul obisnuit, dar la fel de diferita de Italia, ca si Sicilia.

In trecut, Sicilia era buricul lumii cunoscute de europeni. Cea mai mare insula din Marea Mediterana (Sardinia e a doua ca marime), Sicilia se afla la intersectia dintre Africa si Europa, fiind paradisul negustorilor si invadatorilor, deopotriva. Initial, insula a apartinut stravechilor triburi Siculo si Sicano, de unde isi trage si numele. intre secolele al VIII-lea si al III-lea I.Hr., insula s-a aflat sub dominatia araba; apoi, in secolul al XI-lea, a intrat in stapanirea normanzilor. De-a lungul timpului, aceasta insula i-a atras pe romani, cartaginezi, vandali, spanioli, bizantini, francezi si burboni - chiar si pe englezi.

Invadatorii Siciliei au lasat insulei o extraordinara mostenire, succesiunea tuturor acestor culturi modeland fiecare aspect al vietii de pe insula, de la arta si arhitectura pana ia dialect si bucatarie. De la greci au ramas mostenire teatrele de la Siracuza si Taormina si impozantele temple de la Agrigento, Selinunte si Segesta. De la romani au ramas superbele mozaicuri din Piazza Armerina, iar de la arabi, stilul arhitectural cu influente maure si mare parte din delicioasa bucatarie eclectica a Siciliei -mancarea este una dintre cele mai mari placeri ale sicilienilor.

Mai apoi, normanzii au introdus aici maiestuosul stil arhitectural romanesc, mostenire ce se poate vedea cel mai bine la sublimele catedrale din Cefalusi Monreale. De la spanioli a ramas exuberanta decorativa a barocului, un stil ce se regaseste in multe dintre bisericile si palatele siciliene.
Toate aceste stiluri artistice, culturale si culinare au atins apogeul la Palermo, capitala Siciliei.

 
Vizitezi Sicilia?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Sicilia

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Sicilia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sicilia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Sicilia obiective turistice, Ce poti vizita in Sicilia, Top obiective Sicilia, Top atractii Sicilia, Sicilia locuri de vizitat, Locuri de vizitat Sicilia, Locuri de vizitat in Sicilia, Sicilia atractii turistice, Sicilia de vizitat, De vizitat in Sicilia, Ce vizitam in Sicilia, Top atractii turistice Sicilia, Top obiective turistice Sicilia, Sicilia ghid turistic, Calatorii in Sicilia.