Obiective turistice Side, de vizitat in Side, Turcia
Home / Orase / Obiective turistice Side, Turcia

Obiective turistice Side, Turcia

 
Vacanta in Side?
Pune in bagaj jucaria potrivita pentru cel mic!
 
 
 

La 75 km departare de Antalya, pe malul marii, ajungem la Side, stravechi port antic intemeiat in sec. 7 i.H. si in acelasi timp, trepidant oras modern si luxoasa statiune de vacanta.

Orasul a avut o soarta foarte schimbatoare de-a lungul secolelor. Port prosper in prima perioada a existentei sale, datorita comertului cu sclavi, care se facea aici, a continuat sa se dezvolte in epoca romana; in perioada bizantina a inceput sa decada, iar in sec. 7 d.H. a fost distras de arabi si parasit de locuitorii sai.

A renascut in primii ani ai sec. 20 pentru a deveni orasul infloritor pe care il vedem astazi. Fiind un oras nou se deosebeste de celelalte localitati, ale caror situri arheologice se afla, de obicei, in afara zonei locuite: noile constructii respecta planurile vechii cetati, iar constructiile antice care s-au pastrat au fost integrate in noul oras.

Localitatea pastreaza vestigii din toate epocile istorice, ca o carte bogat ilustrata printre filele careia o plimbare poate fi agreabila si instructiva.

Soseaua patrunde in Side prin poarta vechii cetati antice; o strada duce de aici catre agora. in termele romane, restaurate, a fost amenajat un muzeu arheologic care expune obiectele gasite in sapaturi.

 

De vizitat in Side

Vacanta in Side cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Side:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Side:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Side obiective turistice, Ce poti vizita in Side, Top obiective Side, Top atractii Side, Side locuri de vizitat, Locuri de vizitat Side, Locuri de vizitat in Side, Side atractii turistice, Side de vizitat, De vizitat in Side, Ce vizitam in Side, Top atractii turistice Side, Top obiective turistice Side, Side ghid turistic, Calatorii in Side.