Obiective turistice Side, de vizitat in Side
Acasa Orase Obiective turistice Side, Turcia

Obiective turistice Side

Publicat sau actualizat la: de Dan Anitei
Tag: Obiective turistice Side, atractii turistice Side, Top obiective turistice Side.
 

La 75 km departare de Antalya, pe malul marii, ajungem la Side, stravechi port antic intemeiat in sec. 7 i.H. si in acelasi timp, trepidant oras modern si luxoasa statiune de vacanta.

Orasul a avut o soarta foarte schimbatoare de-a lungul secolelor. Port prosper in prima perioada a existentei sale, datorita comertului cu sclavi, care se facea aici, a continuat sa se dezvolte in epoca romana; in perioada bizantina a inceput sa decada, iar in sec. 7 d.H. a fost distras de arabi si parasit de locuitorii sai.

A renascut in primii ani ai sec. 20 pentru a deveni orasul infloritor pe care il vedem astazi. Fiind un oras nou se deosebeste de celelalte localitati, ale caror situri arheologice se afla, de obicei, in afara zonei locuite: noile constructii respecta planurile vechii cetati, iar constructiile antice care s-au pastrat au fost integrate in noul oras.

Localitatea pastreaza vestigii din toate epocile istorice, ca o carte bogat ilustrata printre filele careia o plimbare poate fi agreabila si instructiva.

Soseaua patrunde in Side prin poarta vechii cetati antice; o strada duce de aici catre agora. in termele romane, restaurate, a fost amenajat un muzeu arheologic care expune obiectele gasite in sapaturi.

Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne