Obiective turistice Siena, Italia
Home Orase Obiective turistice Siena, Italia

Obiective turistice Siena, Italia

Siena este citadela medievala perfecta a Italiei. In centrul orasului se gaseste Campo, cea mai vestita piata a Italiei si locul unde se desfasoara celebra cursa anuala de cai a cetatii: Palio. Tot aici poti vedea odaile ticsite cu opere de arta ale maiestuosului Palazzo Pubblico. In imediata apropiere a pietei se inalta Domul, una dintre cele mai desavarsite constructii in stilul gotic din Italia.

Intregul oras este un imens labirint magic de stradute si cotloane linistite. Umbland pe aceste stradute nu poti sa nu ramai impresionat de aerul medieval al constructiilor, de grija nemarginita cu care ele au fost conservate, de faptul ca absolut toate obloanele caselor au aceeasi culoare.

Legenda spune ca Siena ar fi fost construita de catre Sienus si Acius, fiii lui Remus si tocmai din acest motiv in oras apar numeroase statuoi cu lupoaica la care au supt fondatorii Romei. In realitate, orasul a fost o asezare etrusca, transformata in colonie romana (Saena Julia) la inceputul primului secol. Ulterior a devenit cel mai important burg medieval din Europa, intrand in conflict cu Florenta, din care cand unul, cand altul iesea invingator. Balanta a inclinat decisiv in favoarea Florentei in anul 1348, in timpul epidemiei de ciuma bubonica, cand au murit 70.000 din cei 100.000 de locuitori ai Sienei.

Atractii turistice Siena

Tag: Obiective turistice Siena, Atractii turistice Siena, De vizitat in Siena, Ce vizitam in Siena, Top atractii turistice Siena, Top obiective turistice Siena, Ghid turistic Siena.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne