Obiective turistice Sierra Nevada, Spania
Home Orase Obiective turistice Sierra Nevada, Spania

Obiective turistice Sierra Nevada, Spania

 

Acest masiv spectaculos, incluzand cel mai nou parc natural al Spaniei (1999), este o provocare tot timpul anului, indiferent daca mergi pe jos, pe schiuri sau cu masina. Drumul de serpentine ce duce din Granada pana la Sierra este situat la cea mai mare altitudine din Europa si-i sfideaza pana si pe soferii cei mai incercati.

Sierra Nevada insemna in spaniola "Gama de zapada" sau "dinti de ferastrau" si este o zona muntuoasa in regiunea Andaluzia, intre provinciile Granada si Almería din Spania. Acesta cuprinde cel mai inalt punct al Spaniei continentale - Mulhacén, care are o inaltime de 3478 de metri deasupra nivelului marii.

Aceasta este o destinatie turistica populara, deoarece varfurile sale muntoase inalte ofera turistilor posibilitatea de a face schi intr-una dintre cele mai sudice statiuni de schi ale Europei, intr-o zona de-a lungul Marii Mediterane, cunoscuta in principal pentru temperaturile sale calde, cu mult soare. La poalele sale se afla orasul Granada si, un pic mai departe, Almeria si Malaga.

Parti ale acestei zone au fost incluse in Parcul National Sierra Nevada, iar zona muntoasa a fost, de asemenea, declarata rezervatie a biosferei. Observatorul Sierra Nevada este situat pe pantele de nord la o altitudine de 2.800 de metri (9200 ft).

Lantul muntos Sierra Nevada a fost format in timpul orogenezei alpine, adica ultima faza geologica de formare a muntilor. Tot in aceasta perioada s-au format si Alpii europeni, precum si Muntii Atlas din Africa de Nord. Muntii Sierra care pot fi vazuti in prezent s-au format in timpul perioadelor paleogen si neogen (acum 66 - 1.800.000 de ani) de la coliziunea placilor tectonice din Africa si Eurasia.

Atractii turistice Sierra Nevada

Tag: Obiective turistice Sierra Nevada, Atractii turistice Sierra Nevada, De vizitat in Sierra Nevada, Ce vizitam in Sierra Nevada, Top atractii turistice Sierra Nevada, Top obiective turistice Sierra Nevada, Ghid turistic Sierra Nevada.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne