Obiective turistice Sierra Nevada, de vizitat in Sierra Nevada, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Sierra Nevada, Spania

Obiective turistice Sierra Nevada, Spania

 
 

Acest masiv spectaculos, incluzand cel mai nou parc natural al Spaniei (1999), este o provocare tot timpul anului, indiferent daca mergi pe jos, pe schiuri sau cu masina. Drumul de serpentine ce duce din Granada pana la Sierra este situat la cea mai mare altitudine din Europa si-i sfideaza pana si pe soferii cei mai incercati.

Sierra Nevada insemna in spaniola "Gama de zapada" sau "dinti de ferastrau" si este o zona muntuoasa in regiunea Andaluzia, intre provinciile Granada si Almería din Spania. Acesta cuprinde cel mai inalt punct al Spaniei continentale - Mulhacén, care are o inaltime de 3478 de metri deasupra nivelului marii.

Aceasta este o destinatie turistica populara, deoarece varfurile sale muntoase inalte ofera turistilor posibilitatea de a face schi intr-una dintre cele mai sudice statiuni de schi ale Europei, intr-o zona de-a lungul Marii Mediterane, cunoscuta in principal pentru temperaturile sale calde, cu mult soare. La poalele sale se afla orasul Granada si, un pic mai departe, Almeria si Malaga.

Parti ale acestei zone au fost incluse in Parcul National Sierra Nevada, iar zona muntoasa a fost, de asemenea, declarata rezervatie a biosferei. Observatorul Sierra Nevada este situat pe pantele de nord la o altitudine de 2.800 de metri (9200 ft).

Lantul muntos Sierra Nevada a fost format in timpul orogenezei alpine, adica ultima faza geologica de formare a muntilor. Tot in aceasta perioada s-au format si Alpii europeni, precum si Muntii Atlas din Africa de Nord. Muntii Sierra care pot fi vazuti in prezent s-au format in timpul perioadelor paleogen si neogen (acum 66 - 1.800.000 de ani) de la coliziunea placilor tectonice din Africa si Eurasia.

 
Vizitezi Sierra Nevada?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Sierra Nevada

Vacanta in Sierra Nevada cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Sierra Nevada:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sierra Nevada:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Sierra Nevada obiective turistice, Ce poti vizita in Sierra Nevada, Top obiective Sierra Nevada, Top atractii Sierra Nevada, Sierra Nevada locuri de vizitat, Locuri de vizitat Sierra Nevada, Locuri de vizitat in Sierra Nevada, Sierra Nevada atractii turistice, Sierra Nevada de vizitat, De vizitat in Sierra Nevada, Ce vizitam in Sierra Nevada, Top atractii turistice Sierra Nevada, Top obiective turistice Sierra Nevada, Sierra Nevada ghid turistic, Calatorii in Sierra Nevada.