Barsana din Sighetu Marmatiei, obiective turistice Sighetu Marmatiei

Barsana, Sighetu Marmatiei

Obiective turistice Sighetu Marmatiei

In acest sat, numit Barsana dupa ciobanii locali numiti barsani care cresc oi cu blana lunga, vei ramane incantat de nou-construita manastire ortodoxa. Complexul este alcatuit din cladiri de lemn in stil traditional, multe dintre ele ridicate dupa Revolutia din 1989. Daca te intorci din drum cam un km, pe un deal inconjurat de livezi vei zari o frumoasa biserica din lemn de Ia inceputul secolului al XVIII-lea (prispa boltita, cu doua niveluri, a fost adaugata in 1900). Aceasta a fost mutata aici, mai aproape de sat, dupa ce manastirea de care apartinea a fost inchisa in 1791.

Frescele interioare au fost pictate de Toader Hodor si dateaza din 1806. Dezvaluind influente baroce si rococo, aceste picturi populare sunt extraordinar de frumoase si constituie motivul principal pentru care biserica a fost inclusa in Patrimoniul Cultural Mondial.

Bilete de avion spre Sighetu Marmatiei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Barsana:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne