Biserica din deal din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara

Biserica din deal

Obiectiv turistic din Sighisoara

Este considerata cel mai frumos asezamant religios din oras. Cunoscuta si ca Sf. Niculae, dupa patronul ei, a fost construita probabil la inceputul secolului al XV-lea si se inalta pe locul unei capele mult mai vechi. Cu toate acestea, temeliile par sa-i apartina intotdeauna.

Exteriorul simplu nu este pe masura interiorului magnific. Un incendiu din 1704 i-a deteriorat minunatele picturi, dar acestea au fost refacute de curand de echipe de restauratori de la scoala de arte frumoase din Bucuresti. Una dintre cele mai reusite este o fresca aproape completa a „Judecatii de Apoi", de pe capatul dinspre est al peretelui nordic al naosului.

Expertii considera ca cel putin o parte din picturi au fost realizate de un pictor tirolez (din Austria). Biserica din Deal, cu minunatele ei gravuri central-europene de la sfarsitul anilor 1300 si o catapeteasma creata de Johannes, fiul celebrului sculptor german Veit Stoss, este o comoara care nu trebuie ratata.

 
Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica din deal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne