Biserica fortificata Biertan din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara
Home Orase Obiective turistice Sighisoara Biserica fortificata Biertan

Biserica fortificata Biertan, Sighisoara

Obiective turistice Sighisoara
Vacanta in Sighisoara?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Se afla la 28 km de Sighisoara, se urmeaza drumul national (DN14) spre Medias pana in Saros pe Tarnave unde se vireaza la stanga in dreptul indicatorului pentru Biertan. Complexul arhitectural medieval este alcatuit din biserica si centura de fortificatii, fiind amplasat in centrul asezarii, pe un deal. Biserica de tip hala, ocupa partea centrala a complexului, fiind construita intre anii 1490 si 1520 in stilul gotic tarziu, fiind ultima din Transilvania inaltata in acest stil.

Ansamblul arhitectonic de la Biertan impresioneaza prin incadrarea armonica in localitate, prin valoarea sa estetica si informativ istorica si mai ales prin substanta originara pastrata de la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea, caracteristici care au determinat includerea sa in Lista Patrimoniului Universal UNESCO.

Timp de aproape 300 ani Biertanul a fost ales sediul Episcopiei Evanghelice (1572-1867). Edificiul central al ansamblului este o biserica-hala cu trei nave, boltite in retea, construita intre 1492 - 1516 pe locul alteia mai vechi, in stilul goticului tarziu, cu elemente de arhitectura renascentista la unele portale.

Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica fortificata Biertan:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne