Castelul Apafi din Dumbraveni din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara
Home Orase Obiective turistice Sighisoara Castelul Apafi din Dumbraveni

Castelul Apafi din Dumbraveni, Sighisoara

Obiective turistice Sighisoara

Se afla la 20 de km de Sighisoara si a fost construit in sec. al XVI-lea in stilul Renasterii, de familia Apafi, din care s-a ridicat principele Transilvaniei Mihail Apafi (1681-1690). In perimetrul localitatii au fost descoperite vestigii arheologice din epoca fierului, dacica si romana, atestata documentar la 1374. Multa vreme a fost domeniu al familiei Apafi, iar in secolul XVII localitatea a fost colonizata cu armeni care au dezvoltat o intensa activitate comerciala si edilitara.

A suferit interventii succesive, pastrandu-se planimetria si unele detalii decorative. La 1552 puternicul feudal Grigore Apafi, care pe atunci era prefect al judetului Dobica si loctiitorul maresalului curtii din Martinuzzi, guvernatorul Transilvaniei, cumpara toate mosiile existente in Dumbraveni si construieste castelul cetate de aici, in acest timp se formeaza domeniul cetatii Dumbraveni.

Castelul cetate a fost atacat in 1562 in timpul rascoalei secuilor. In urma atacului a suferit daune semnificative si a fost necesara refacerea si intarirea castelului cu noi bastioane.

Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Apafi din Dumbraveni:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne