Cimitirul Parohiei Bisericii Evanghelice din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara
Home Orase Obiective turistice Sighisoara Cimitirul Parohiei Bisericii Evanghelice

Cimitirul Parohiei Bisericii Evanghelice

Obiectiv turistic din Sighisoara

A fost inclus in Patrimoniul UNESCO. Sighisorenii pot fi mandrii ca Cimitirul Sasilor, asa cum mai este numit de localnici a devenit pe buna dreptate un punct de atractie turistica datorita pietrelor funerare vechi, din secolul al XVIII-lea, cat si pentru ca aici calatorul poate gasi o oaza de liniste, un loc ideal de meditatie si de observatie a micilor vietati care si-au gasit aici casa: mierle, ciocanitori sau veverite.

Conducerea Parohiei Evanghelice are in administrare acest loc de odihna si a investit de curand in amenajarea peisagistica a acestuia cu ajutorul unor specialisti in acest domeniu, investitia este mai mult decat benefica deoarece multi din turistii care tranziteaza Cetatea Sighisoara poposesc si in acest loc sacru. in statele occidentale, cimitirul nu este privit ca un loc straniu pentru o plimbare sau pentru o meditatie, pentru ca aici se poate gasi linistea, atat de pretioasa in marile orase si pentru ca aceste locuri de veci sunt foarte ingrijite si tind sa fie similare cu un parc, in ceea ce priveste amenajarea peisagistica.

 
Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cimitirul Parohiei Bisericii Evanghelice:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne