Sinagoga Sighisoara din Sighisoara, obiective turistice Sighisoara

Sinagoga Sighisoara

Obiectiv turistic din Sighisoara

Are o vechime de 100 de ani si este situata pe strada Tache Ionescu la nr. 13, aproape de centrul orasului inferior, intr-o zona care a fost odata un fel de cartier evreiesc. O cladire rezistand inca, dupa toti anii trecuti peste ea, pastrand pe perete un desen cu Zidul Plangerii si banci de lemn nefolosite de mult de tot.

Sinagoga din Sighisoara a fost construita in 1903, atunci cand in orasul nostru locuiau mai bine de 100 de evrei. Conform datelor diverselor recensaminte ale populatiei, in 1956 la Sighisoara traiau 217 evrei. Numarul lor a inceput sa scada insa treptat datorita emigratiei astfel ca in 1966 mai erau 35 de evrei, 10 in 1977 si doar 2 in 1992. Astazi mai traieste doar unul singur, Erich Raducan care are 96 de ani. Ultimul serviciu religios in sinagoga din Sighisoara s-a tinut in 1984.

Portile sinagogii din Sighisoara s-au redeschis, in august 2007, dupa mai bine de 20 de ani, timp in care aici n-au mai avut loc servicii religioase. In plin festival al minoritatilor etnice din Romania, zeci de oaspeti de seama ai comunitatilor evreiesti din Romania si din strainatate, alaturi de oficialitati locale si reprezentanti ai bisericilor din Sighisoara, au asistat la reasezarea mezuzei pe poarta sinagogii din Sighisoara, rugaciunea de binecuvantare a lacasului de cult. Momentul solemn a fost savarsit de catre Marele Rabin al Romaniei, Menachem Hacohen, venit de la Ierusalim special pentru acest eveniment.

 
Bilete de avion spre Sighisoara:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sinagoga Sighisoara:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne