Obiective turistice Sighisoara, Romania
Home Orase Obiective turistice Sighisoara, Romania

Obiective turistice Sighisoara, Romania

 

Situat pe un colt de stanca, romanticul oras Sighisoara, cu zidurile de aparare intacte, este unul dintre cele mai frumoase din Transilvania. Expresia „de basm" il caracterizeaza cel mai bine. Odata intrat in cetate, te simti ca si cum te-ai intoarce in timp.

Este un oras superb care adaposteste o istorie de mii de ani, un oras unde convietuiesc in armonie mai multe nationalitati. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei". Orasul si cetatea au fost intemeiate in Evul Mediu, aceasta din urma fiind considerata si astazi a fi cea mai frumoasa cetate locuita din sud-estul Europei.

Undeva langa Sighisoara se gasea cetatea dacica Sandava, iar mai tarziu o fortificatie puternic intarita la Podmoale constituia Castrum Stenarum (sau Capistenarum) unde au fost descoperite caramizi cu stampila Legiunii a XIII-a Gemina, 26 de monede romane emise intre 108- 248, opaite romane, inele de aur cu filigran etc.

Localitatea a fost intemeiata de colonisti germani (de fapt franconi din regiunea Rinului de nord), care fusesera invitati sa se aseze in Transilvania de catre regele Ungariei Geza al II-lea pentru a apara granitele de est. Sistemul defensiv construit si aparat de bresle era compus dintr-un zid lung de 930 m, 14 turnuri de aparare si 5 bastioane de artilerie. Din el se mai pastreaza 9 turnuri, 2 bastioane si o parte din zidul de incinta, care reprezinta importante puncte de atractie turistica.

Centrul orasului medieval Sighisoara, un important obiectiv turistic,  este listat din anul 1999 in patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind protejat ca atare.

In acest oras a fost confectionata si instalata o copie a “Statuii Lupoaicei” (“Lupa Capitolina”), simbolul latinitatii poporului roman.
Totodata, exista si un Centru de Informare al Asociatiei Turistice Sighisoara (strada Octavian Goga, nr.8), care asigura o stransa legatura a orasului cu turistii, punand la dispozitia acestora informatii legate de: cazare, transport, obiective de vizitat, monumente si atractii turistice, oferte ale operatorilor locali, excursii, tururi, programe si evenimente ale comunitatii locale, harti, pliante, brosuri atat proprii, cat si ale agentilor economici din domeniul turismului.

Atractii turistice Sighisoara

Tag: Obiective turistice Sighisoara, Atractii turistice Sighisoara, De vizitat in Sighisoara, Ce vizitam in Sighisoara, Top atractii turistice Sighisoara, Top obiective turistice Sighisoara, Ghid turistic Sighisoara.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne