Obiective turistice Silifke, de vizitat in Silifke, Turcia
Home / Orase / Obiective turistice Silifke, Turcia

Obiective turistice Silifke, Turcia

 
Vacanta in Silifke?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Pe dealul care domina Silifke, o cetate bizantina mai pastreaza parti importante de constructie. Dintre vestigiile romane, cel mai interesant este templul lui Jupiter, datand din sec. 2 d.H.

Un sit arheologic mult mai bogat se afla la Uzuncaburc, localitate situata in munti, la aproximativ 40 km de Silifke, si la care se ajunge pe un drum de munte renumit pentru frumusetea peisajelor pe care le strabate.

Cetatea, cunoscuta in antichitate sub numele grecesc de Olbia, mai apoi sub cel roman de Diocesareea, a fost in fapt intemeiata de hititi.

Nu se mai pastreaza vestigii din acea prima faza de locuire, ci numai din epoca greaca elenistica (sec. 3-1 i.H.) si cea romana.

 

De vizitat in Silifke

Silifke obiective turistice, Ce poti vizita in Silifke, Top obiective Silifke, Top atractii Silifke, Silifke locuri de vizitat, Locuri de vizitat Silifke, Locuri de vizitat in Silifke, Silifke atractii turistice, Silifke de vizitat, De vizitat in Silifke, Ce vizitam in Silifke, Top atractii turistice Silifke, Top obiective turistice Silifke, Silifke ghid turistic, Calatorii in Silifke.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne