Obiective turistice Silifke, Turcia
Home Orase Obiective turistice Silifke, Turcia

Obiective turistice Silifke, Turcia

Pe dealul care domina Silifke, o cetate bizantina mai pastreaza parti importante de constructie. Dintre vestigiile romane, cel mai interesant este templul lui Jupiter, datand din sec. 2 d.H.

Un sit arheologic mult mai bogat se afla la Uzuncaburc, localitate situata in munti, la aproximativ 40 km de Silifke, si la care se ajunge pe un drum de munte renumit pentru frumusetea peisajelor pe care le strabate.

Cetatea, cunoscuta in antichitate sub numele grecesc de Olbia, mai apoi sub cel roman de Diocesareea, a fost in fapt intemeiata de hititi.

Nu se mai pastreaza vestigii din acea prima faza de locuire, ci numai din epoca greaca elenistica (sec. 3-1 i.H.) si cea romana.

Atractii turistice Silifke

Tag: Obiective turistice Silifke, Atractii turistice Silifke, De vizitat in Silifke, Ce vizitam in Silifke, Top atractii turistice Silifke, Top obiective turistice Silifke, Ghid turistic Silifke.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne