Biserica reformanta din Simleu Silvaniei, obiective turistice Simleu Silvaniei

Biserica reformanta

Obiectiv turistic din Simleu Silvaniei

In Simleu Silvaniei catolicii s-au convertit in numar mic, reformatii fiind nevoiti sa isi ridice propria biserica. Primul lacas a fost construit probabil in sec XVI din nuiele si a fost acoperit cu paie. Venitul preotului a fost asigurat printr-o ordonanta emisa de voievodul Bethlen Gábor in 1615.

Biserica, incendiata de turco-tatari in 1666, este reconstruita in 1670 pe fundatie de piatra, la fel si clopotnita. Intre 1685 si 1686 sunt intariti peretii si este acoperita cu sindrila, iar in 1688 este renovata si clopotnita in care se monteaza doua clopote noi. In 1703 biserica este distrusa de trupele austriece, fiind reconstruita intre 1729 si 1736. Noua biserica acoperita cu sindrila are un turn din lemn, inlocuit in 1815 cu unul din piatra, inalt de 27m.

In 1917 sunt recvirate ambele clopote. Tavanul casetat, impodobit cu motive populare, a fost facut in 1737 de Pataki János, orga in 1769 de Johannes Hahn, iar ceasul din turn in 1817.

 
Bilete de avion spre Simleu Silvaniei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica reformanta:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne