Castelul Bathory din Simleu Silvaniei, obiective turistice Simleu Silvaniei

Castelul Bathory, Simleu Silvaniei

Obiective turistice Simleu Silvaniei

In centrul orasului, deasupra pietei, se inalta frumosul (dar acum in ruina) Castel Bathory, din secolul al XVI-lea. Intre secolele al Xlll-lea si al XVII-lea, familia transilvaneana Bathory a dat multi conducatori ai principatului, inclusiv un rege (Istvan al Poloniei), cativa printi, precum si cardinali, episcopi si judecatori. Erau descendenti ai unui vechi trib maghiar, insa casatoriile in familie au provocat nebunia catorva dintre ei si, in cele din urma, spita Bathory s-a stins.

Fortareata, declarata in prezent monument istoric, exista in anul 1532, fiind resedinta familiei nobiliare a Bathorestilor, istoria medievala a Simleului fiind strans legata de aceasta familie princiara, care a jucat roluri importante in istoria transilvaneana. Cetatea Simleu intra in posesia familiei mai sus amintite ca urmare a casatoriei lui Bathory Laszlo cu Medgyesaljai Anna, in anul 1351, devenind resedinta principilor ardeleni din familia Bathory.

Astazi, din castel a ramas doar scheletul, dar eleganta poarta pentru trasuri de la inceputul secolului al XVIII-lea a rezistat. Mai exact, se mai pastreaza pavilionul portii, cu doua nivele, deasupra gangului boltit, doua turnuri, un bastion si o parte din zidurile de aparare. In 2007 au avut loc sapaturi arheologice in vederea unei restaurari si eventuale puneri in valoare a sitului arheologic.

Bilete de avion spre Simleu Silvaniei:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Bathory:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne