Manastirea Bic din Simleu Silvaniei, obiective turistice Simleu Silvaniei.

Manastirea Bic

Obiective turistice Simleu Silvaniei
VelTravel

Numita si Manastirea "Sfanta treime", lacasul de cult se afla la trei km de orasul Simleu Silvaniei. Este un loc de pelerinaj si un atractiv punct turistic, unic in regiune. Piatra de temelie a fost pusa in 1994, iar constructia cuprinde acum o biserica din lemn, din anul 1720, biserica noua si chiliile, fiind singura manastire durata in Salaj dupa anul 1700.

Este amplasata in frumoasa poiana de la marginea localitatii Bic ce apartine de orassul simleul Silvaniei. Stramutarea bisericii monument de lemn de la Stana (judetul Salaj), datata in anul 1720, reprezinta momentul de inceput pentru manastire. In timp, manastirea, avand hramul "Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul", se dezvolta, fiind construit un complex arhitectural format dintr-o biserica noua si chiliile celor 10 maicute si a preotului manastirii. Vechea scoala din sat a fost preluata si amenajata prin grija manastirii, iar cateva maicute-dascalite au grija de sufletul si mintea celor 15 copii care, in prezent, urmeaza aici scoala primara. in atentia maicutelor sunt si batranii suferinzi pe care ii au in ingrijire.

Din primavara si pana cand zapada se asterne pe meleagurile Salajului, curtea manastirii este plina de flori, care dau nastere unei adevarate cascade de culori si miresme. Mii de turisti si credinciosi vin aici pentru reculegere, pentru sfanta spovedanie si rugaciune.

 
VelTravel

Bilete de avion spre Simleu Silvaniei:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Manastirea Bic:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Simleu Silvaniei:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne