Castelul Peles din Sinaia, obiective turistice Sinaia

Castelul Peles

Obiectiv turistic din Sinaia

Sinaia s-a dezvoltat, devenind statiune balneara, dupa ce regele Carol I (membru al familiei Hohenzollern) si-a construit aici palatul, sau Castelul de Vara. Carol a inceput construirea Castelului Peles dupa urcarea pe tron, in 1866. Ultimele retusuri au fost facute in 1914, cu doi ani inainte sa moara. Peiesul este o combinatie fantastica de arhitectura neogotica si neorenascentista germana.

In interior se gasesc elaborate sculpturi din lemn, in stil germanic, o colectie de arme in stil colonial si o serie de incaperi ce recreeaza interioare caracteristice diferitelor parti ale lumii - remarcam stilurile venetian, maur si turcesc.

Saloanele de la parter sunt spectaculoase, dar, daca ai ocazia, incearca sa vizitezi castelul intr-o zi in care incaperile de la etajul intai sunt deschise pentru public; acest lucru se intampla doar de cateva ori pe an (telefoneaza pentru programari). Castelul atrage numerosi vizitatori, asa ca pregateste-te sa stai la cozi.

 
Bilete de avion spre Sinaia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Peles:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne