Manastirea Sinaia din Sinaia, obiective turistice Sinaia

Manastirea Sinaia, Sinaia

Obiective turistice Sinaia

Legaturile orasului Sinaia cu regalitatea dateaza insa de mult mai mult timp. Acesta isi trage numele de la Manastirea Sinaia, din secolul al XVII-lea, care se inalta la jumatatea drumului serpuitor spre castel.

Manastirea a fost fondata de voievodul muntean Mihai Cantacuzino dupa ce a facut un pelerinaj la Manastirea Sf. Ecaterina de pe Muntele Sinai. (Legenda spune ca romanii au ajutat la construirea manastirii in timpul imparatului bizantin Iustinian).

Cea mai mare dintre cele doua biserici ale manastirii dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea si copiaza stilul brancovenesc. Lacasul mai modest (dar din multe puncte de vedere mai atragator) al lui Cantacuzino se inalta intr-o a doua curte. Dateaza de la 1695.

Muzeul manastirii detine un exemplar al primei Biblii tiparite in limba romana (chiar daca folosind litere chirilice) la 1688; publicarea a fost finantata de fratele lui Minai Cantacuzino, Serban.

Bilete de avion spre Sinaia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Sinaia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne