Masivul Bucegi din Sinaia, obiective turistice Sinaia

Masivul Bucegi

Obiectiv turistic din Sinaia

Deasupra orasului Sinaia se inalta vertical spre cer Masivul Bucegi. Varfurile sale sunt printre cele mai inalte din Muntii Carpati - la 2.505 m, Varful Omu este cel mai inalt din imprejurimi. Nume precum Babele si Sfinxul au fost date unor formatiuni stancoase bizare.

Poti ajunge cu usurinta la altitudine luand telecabina din centrul localitatii Sinaia pana la Varful cu Dor. Statia terminus se afla in spatele Hotelului Montana de pe Strada Theodor Aman. Sunt doua statii sau opriri - cea mai inalta fiind Cota 2.000, evident aflata la 2.000 m inaltime. Daca alegi sa revii pe jos in Sinaia, urmeaza potecile marcate; coborarea de la Cota 2.000 iti ia cam doua ore.

Cei care doresc sa petreaca mai mult timp pe munte au la dispozitie cabane cu camere in regim hostel. Printre acestea amintim Cabana Valea cu Brazi, ia 1372 m si Cabana Miorita, la 2.000 m. Mai exista si hotelul de trei stele Cota 1.400.

Terenul este accidentat, iar pe varf vremea se poate schimba cu usurinta fara avertismente - acesta nu este un loc pentru plimbari intamplatoare. Se ofera si programe pentru sporturi de iarna in statiunile invecinate Azuga, Busteni (care dispune, de asemenea, de telecabina) si Predeal.

 
Bilete de avion spre Sinaia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Masivul Bucegi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne