Palacio Nacional si Parque da Pena din Sintra, obiective turistice de vizitat in Sintra
Home / Orase / Obiective turistice Sintra / Palacio Nacional si Parque da Pena

Palacio Nacional si Parque da Pena, Sintra

Vacanta in Sintra?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Fantasticul Palacio Nacional da Pena de basm, un tort de nunta de palat plin de culoare si prevazut cu turnuri, a fost creatia printului Ferdinand de Saxa-Coburg. inceput in anii 1840, palatul sta pe fundatiile unei manastiri din secolul al XV-lea si detine un decor de varf de deal de prima clasa.

Extrem de cultivatul Ferdinand (1816-1885), printul regent portughez pentru doi ani, a fost un mare maestru al Ordinului Rosicrucian, iar numeroase simboluri masonice pot fi vazute prin tot palatul.

Drumul in sus de zece minute de la parcare aduce in atentie arcade, minarete, turnuri crenelate transce-dentale si un pod mobil inainte sa ajungi, in cele din urma, la curtea interioara a palatului, unde dalele si culoarea vibranta domina. Pasajul prin dens sculptatul Arc Triton -scoicile, coralii si vita-de-vie aie sale simbolizand legatura dintre mare si pamant - duce la un gang boltit in stil manuelin, singurul care a supravietuit din manastirea originala, si o capela care contine o decoratiune de altar din alabastru, executata de Nicolas de Chanterenne.

Alaturi, o serie de camere mici decorate cu dale, aranjamente de scoci, fragmente de portelan, stucatura si ornamentatii efectuate cu ipsos in stil trompe l'ceil debordeaza de opulenta: candelabre, lampi si obiecte de arta culmineaza in mobila sculptata manual din Camera Indiana. Deasupra tuturor, soarbe fabuloasele privelisti catre sud-vest de pe terasa din spate.

In prim-plan, Parque da Pena, 200 de hectare de teren semisal-batic cu ferigi, lacuri, cateva fantani, bolovani masivi si specii rare de copaci - imbratiseaza povarnisurile din granit ale serei din jurul palatului. Biletul de intrare este insotit de o harta pe care este conturat traseul de o ora si jumatate. Punctul cel mai inalt, Cruz Alta, se afla pe flancul sudic si are privelisti fantastice care ajung pana la Lisabona.

Doua trasee posibile duc in josul dealului de la palat: primul, Calada da Pena, coteste prin padure si pe langa conacele in stil art nouveau pana la Sao Pedro, de unde mai este un drum de 1,6 km pana in centrul Sintrei; al doilea duce in jos pana la Castelo dos Mouros din secolul al VIII-lea.

Meterezele distruse ofera mai mult privelisti incredibile spre nord peste vale si un iz de trecut maur. De aici poti merge in zigzag in jos pe trepte si poteci catre biserica in stil romanic Santa Maria, pentru a ajunge la Rua Marechal Saldanha, care duce inapoi in piata principala a Sintrei.

Ghiduri de calatorie Sintra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Sintra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palacio Nacional si Parque da Pena:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!