Quinta da Regaleira din Sintra, obiective turistice de vizitat in Sintra
Home / Orase / Obiective turistice Sintra / Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira, Sintra

Vacanta in Sintra?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Un alt loc bizar din Sintra este Quinta da Regaleira, un palat de la inceputul anilor 1900 care are gradini nemaipomenite. Chiar mai mult decat palatul Pena, aceasta quinta abunda in referinte ezoterice si amesteca stilurile arhitecturale neogotic si neomanuelin cu abandonul romantic clasic.

Milionarul excentric si foarte cultivat Antonio Carvalho Monteiro (1848-1920), dupa ce si-a facut averea in Brazilia, l-a insarcinat pe Luigi Manini, arhitectul italian responsabil pentru palatul din Bucaco, sa construiasca acest palat de vis.

La fel ca Pena, acesta se leagana pe marginea kitschului, insa gradinile poseda o atmosfera inimitabila, cu fantanile, lacurile, grotele, statuile si faimosul Paco Iniciatico (Fantana Initierii). Fantana este un punct de atractie: trepte coboara spre ceea ce seamana cu maruntaiele pamantului, unde stai pe o stea cu opt colturi.

Alaturi, Palacio de Seteais este acum un hotel luxos cu privelisti spectaculoase peste gradini intinse pana la marea indepartata. Construit in secolul al XVIII-lea de catre consulul olandez Daniel Gildemeester, a fost martorul, mai tarziu, al cantecelor Conventiei de la Sintra din 1808 - o intelegere care a dus la retragerea armatei lui Napoleon din Portugalia (au invadat iar in anul urmator).

Oricine alege sa stea aici sau sa guste mancarea din restaurante se va bucura de un interior de fresce delicate, scari mari si mobilier antic.

De aici, 4 km de drum se rasucesc prin padurea frumoasa pana la Palacio e Parque de Monserrate. Numele palatului si al domeniului provine de la un ordin religios care a detinut teritoriul cand a fost cedat lui Gerard DeVisme, primul din cei cativa proprietari englezi, inclusiv Francis Cook, care a comandat extravaganta orientalista care a supravietuit.

Deceniile de neglijenta s-au terminat in anii 1900, odata cu restaurarea extrem de necesara; sectiuni ale palatului cu dom, o structura romantica clasica, sunt acum deschise tururilor cu ghid. Admira gazonul tipic englezesc din fata palatului, primul asemenea gazon din Portugalia, udat de tevi de ceramica subterane.

In timp ce gazonul englezesc este inedit, gradinile de 33 de hectare sunt cu adevarat nemaipomenite. Acestea au fost mandria si bucuria familiei Cook, care a exploatat climatul umed pentru a creste ferigi din Australia si Noua Zeelanda, chiparosi Montezuma din Mexic, rododendroni din Himalaya si nenumarate alte specii.

O plimbare prin parc (rezerva-ti aproximativ o ora) este o incantare. Priveste ruinele capelei (de fapt o replica De Visme a ruinelor ori; nale din 1540) adapostite de un ficus masiv. Arcul Indiei sculptat ornamental, adus de Cook dupa Rascoala indiana din 1857, se afla imediat la est de palat. Putin mai departe, vechiul grajd a fost transformat intr-un restaurant si o cafenea cu mese in aer liber imbietoare sub copaci.

Ghiduri de calatorie Sintra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Sintra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Quinta da Regaleira:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!