Obiective turistice Sintra, de vizitat in Sintra, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Sintra, Portugalia

Obiective turistice Sintra, Portugalia

 
Vacanta in Sintra?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Inverzita, romantica si puternic evocatoare, Sintra seduce intotdeauna. Binecuvantata cu un microclimat care hraneste o flora variata si exuberanta, de la muschi la masivii sequoia, popularitatea sa de secole a produs palate si conace de neuitat.


Sus pe dealurile de deasupra coastei Estorilului, imediat la vest de Lisabona, Sintra este in contrast radical cu capitala, atat in stil, cat si in climat, ultimul fiind, in mod distinctiv, umed. impreuna cu Parque Natural de Sintra-Cascais, care incadreaza dealuri impadurite punctate cu nebunii somptuoase, orasul este clasificat drept unul dintre locurile care apartin Patrimoniului Universal, o eticheta meritata pe drept.

Atractia cea mai mare o reprezinta Palacio Nacional de Sintra, ale carui cosuri albe si dominante se ridica inconfundabile deasupra centrului orasului.

Poti face o calatorie de o zi in afara Sintrei - este la doar 45 de minute de mers cu trenul din centrul Lisabonei, cu toate acestea, timpul tau va fi folosit bine daca vei petrece o noapte sau doua in acest refugiu incantator, pe vremuri teritoriul rezervat monarhilor si aristocratilor, artistilor si poetilor europeni - inclusiv lordului Byron.

Orasul se intinde de-a lungul unui drum care se incolaceste in sus pe deal, de la gara pana la piata din fata palatului national. Alternativ, drumul cu masina din Estoril sau Lisabona te va duce prin Sao Pedro, un sat-satelit la aproximativ 1,6 km de Sintra, care este plin ochi cu magazine cu antichitati.

La vest de piata principala, un drum deviant unduieste in sus spre ruinele castelului maur si Palacio da Pena, ambele mult deasupra orasului, in timp ce N247 continua in afara Sintrei pentru a serpui printre serra (dealuri) catre Palacio da Seteais, parcul din Monserrate, cateva sate si, in cele din urma, coasta.

Se pot face unele plimbari agreabile prin aceasta zona si, chiar daca faci o calatorie cu autobuzul sau taxiul pana sus la Palatul Pena, ar trebui sa incerci sa cobori pentru a vedea multele conace in stil art nouveau ale Sintrei si sa te bucuri de privelistile incantatoare.

Daca te afli in Sintra in a doua sau a patra duminica a lunii, nu rata tentantul Targ de antichitati care pune stapanire pe centrul Sao Pedroului. Iubitorii muzicii ar trebui sa caute sa faca vizita in iunie sau iulie, cand are loc un festival international de muzica.

In orice moment te poti desfata cu celebrele quetjadas (prajituri cu branza) ale Sintrei si modul de a gati tipic de munte al purcelului de lapte Negrais, carnii de porc Merces, al mielului sau al vitelului prajit, udate cu vin rosu Colares.

 

 

De vizitat in Sintra

Vacanta in Sintra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Sintra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sintra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Sintra obiective turistice, Ce poti vizita in Sintra, Top obiective Sintra, Top atractii Sintra, Sintra locuri de vizitat, Locuri de vizitat Sintra, Locuri de vizitat in Sintra, Sintra atractii turistice, Sintra de vizitat, De vizitat in Sintra, Ce vizitam in Sintra, Top atractii turistice Sintra, Top obiective turistice Sintra, Sintra ghid turistic, Calatorii in Sintra.