Obiective turistice Siracuza, Italia
Home Orase Obiective turistice Siracuza, Italia

Obiective turistice Siracuza, Italia

 

Siracuza a fost fondata de catre greci in anul 733 I.Hr. intre secolele al III-lea si al V-lea I.Hr. a fost unul dintre cele mai puternice orase ale Europei. Ani de-a randul, singurii sai rivali au fost etruscii si cartaginezii, pe care i-a invins fara nicio problema inainte de a fi cucerita de romani in anul 214 I.Hr.

Astazi, vechiul oras, Ortigia, si vastul sit arheologic (Parco Archeologico) sunt destinatii turistice ce trebuie incluse in orice itinerar sicilian. Numai orasul modern, construit pe ruinele bombardamentului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, este o deziluzie.

Poti incepe explorarea Siracuzei fie din Ortigia, vechiul oras inghesuit pe o insulita legata de insula principala si orasul modern printr-un dig rutier, bine de 2.500 de ani sau din Parco Archeologico, o zona deschisa, extrem de atragatoare ce se intinde pe locul vechiului oras grecesc, Neapolis, situat deasupra nivelului marii si suburbiilor moderne.

Atractii turistice Siracuza

Tag: Obiective turistice Siracuza, Atractii turistice Siracuza, De vizitat in Siracuza, Ce vizitam in Siracuza, Top atractii turistice Siracuza, Top obiective turistice Siracuza, Ghid turistic Siracuza.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne