Casa Papadiamantis din Skiathos, obiective turistice Skiathos

Casa Papadiamantis

Obiectiv turistic din Skiathos

Fosta locuinta a celebrului autor Alexandros Papadiamantis (1851-1911), unul dintre cei mai importanti scriitori greci, a fost transformata in muzeu. Construita in perioada 1850-1860 de tatal autorului, care era preot, casa este decorat simplu, avand doar un mobilier si cateva obiecte de familie.

La cativa ani dupa moartea scriitorului Papadiamantis, casa a fost declarata monument de Ministerul grec al Culturii. In 1954, locuinta a fost cumparata de stat si face si astazi parte din patrimoniul Primariei Municipiului Skiathos.

La primul etaj gasim locuinta lui Alexandros Papadiamantis cu mobilier si obiecte personale, in timp ce la parter, folosit de familie ca si camera de depozitare, functioneaza o sala de expozitie cu o colectie impresionanta de manuscrise. Casa este un exemplu tipic de arhitectura locala, una dintre putinele structuri care reflecta stilul traditional si caracterul insulei.

Alexandros Papadiamantis a fost scriitor si jurnalist in Atena. S-a intors in Skiathos, unde a scris peste 100 de romane, majoritatea inspirate din viata pe insula Skiathos. Casa sa este acum un altar inchinat vietii sale.

 
Bilete de avion spre Skiathos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Casa Papadiamantis:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne