Manastirea Panagia Kounistra din Skiathos, obiective turistice Skiathos
Home Orase Obiective turistice Skiathos Manastirea Panagia Kounistra

Manastirea Panagia Kounistra, Skiathos

Obiective turistice Skiathos

Numita si Ikonistra, manastirea se gaseste in mijlocul unei paduri de pin pe partea de sud-vest a insulei Skiathos. Concret, se afla la aproximativ 13 km de orasul Skiathos, pe drumul spre plaja Aselinos si este considerat protectorul sfant al insulei.

Manastirea a fost construita in secolul al XVII-lea si conform traditiei, in 1650, un calugar ascet numit Simeon, a gasit in acest loc icoana Fecioarei Maria atarnand intr-un copac de pin. Astfel, lacasul de cult a luat numele "Kounistra", care inseamna "a legana".

Icoana Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni, se afla si astazi in Catedrala orasului Skiathos. Manastirea Kounistra este dedicata Maicii Domnului si anual, pe 21 noiembrie, aici are loc un important festival religios. Fiecare vizitator este uimit de catapeteasma din lemn, frescele fascinante si pictogramele care au fost facute intre doua perioade diferite, in 1741 AD si 1805 AD.

Bilete de avion spre Skiathos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Panagia Kounistra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne