Obiective turistice Skopelos, de vizitat in Skopelos, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Skopelos, Grecia

Obiective turistice Skopelos, Grecia

 
Vacanta in Skopelos?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Insula Skopelos face parte din grupul Sporadelor si ofera peisaje mai mult decat spectaculoase, ce fac din ea un popas excelent pentru amatorii de drumetii. Plajele sale frumoase sunt aproape la fel de bune ca cele de pe Skiathos.

Situata intre Skiathos si Alonissos, Skopelos este o insula frumoasa, care atrage in special familii si cupluri in cautare de romantism. Plajele sale au apa de cristal, fiind ideale pentru turistii care doresc sa se bucure de o zi lunga in care sa fie rasfatati de soare.

Avand unul dintre cele mai frumoase porturi din Grecia - cel din orasul Skopelos - insula Skopelos este acoperita cu vegetatie deasa si paduri de pini care se preling pe dealuri pana in micile sale golfuri izolate. Interiorul ii este plin de livezi de nuci si de pomi fructiferi, surse ale vestitelor prune si migdale de Skopelos. Orasul Skopelos si Glossa, principalele localitati ale insulei, sunt construite pe un deal si ofera privelisti superbe ale Marii Egee.

Printre dealurile aflate la est de oras exista cinci manastiri si schituri, dintre care trei pot fi vizitate. Calugaritele de la Evangelistria vand intr-un mic magazin de suvenire obiecte de artizanat realizate chiar de ele, iar Manastirea Metamorphosis, inchisa in 1980, s-a redeschis dupa ce a fost restaurata chiar de catre calugari. Din schitul Prodromos se poate vedea peste Marea Fgee, pana in Alonissos.

Inainte de a parasi orasul Skopelos, arunca o privire la cateva dintre cele 123 de biserici ale sale, printre care si Agios Athanasios, construita in secolul al IX-lea, care se mandreste cu frescele ei de secol XVI. Aceasta biserica se afla in interiorul zidurilor solide ale fortaretei venetiene care se ridica deasupra portului, din locul vechiului templu al Athenei.

In afara orasului Skopelos nu exista decat un drum principal, dar vei gasi multe poteci care te vor duce catre alte sate si statiuni. Un bun traseu de plimbare urca printre livezile de maslini, ajungand in cel mai inalt punct al insulei, Muntele Delfi (680m).

Potrivit legendei, insula Skopelos a fost fondata de Staphylos sau Staphylus, unul dintre fiii zeului vinului Dionysos si al Ariadnei, printesa de Creta. Din punct de vedere istoric, in epoca tarzie a bronzului, insula, cunoscuta in acea vreme sub numele Peparethos sau Peparethus, a fost colonizata de cretani, care au adus cu ei viticultura. Poate si datorita legendei sale, insula era cunoscuta in perioada antica a Greciei pentru vinurile sale.

 

De vizitat in Skopelos

Skopelos obiective turistice, Ce poti vizita in Skopelos, Top obiective Skopelos, Top atractii Skopelos, Skopelos locuri de vizitat, Locuri de vizitat Skopelos, Locuri de vizitat in Skopelos, Skopelos atractii turistice, Skopelos de vizitat, De vizitat in Skopelos, Ce vizitam in Skopelos, Top atractii turistice Skopelos, Top obiective turistice Skopelos, Skopelos ghid turistic, Calatorii in Skopelos.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne