Obiective turistice Skopelos, atractii turistice Skopelos, Grecia.
  Orase Obiective turistice Skopelos, Grecia

Obiective turistice Skopelos

, Grecia
Publicat la: 2014-03-19

Insula Skopelos face parte din grupul Sporadelor si ofera peisaje mai mult decat spectaculoase, ce fac din ea un popas excelent pentru amatorii de drumetii. Plajele sale frumoase sunt aproape la fel de bune ca cele de pe Skiathos.

Situata intre Skiathos si Alonissos, Skopelos este o insula frumoasa, care atrage in special familii si cupluri in cautare de romantism. Plajele sale au apa de cristal, fiind ideale pentru turistii care doresc sa se bucure de o zi lunga in care sa fie rasfatati de soare.

Avand unul dintre cele mai frumoase porturi din Grecia - cel din orasul Skopelos - insula Skopelos este acoperita cu vegetatie deasa si paduri de pini care se preling pe dealuri pana in micile sale golfuri izolate. Interiorul ii este plin de livezi de nuci si de pomi fructiferi, surse ale vestitelor prune si migdale de Skopelos. Orasul Skopelos si Glossa, principalele localitati ale insulei, sunt construite pe un deal si ofera privelisti superbe ale Marii Egee.

Printre dealurile aflate la est de oras exista cinci manastiri si schituri, dintre care trei pot fi vizitate. Calugaritele de la Evangelistria vand intr-un mic magazin de suvenire obiecte de artizanat realizate chiar de ele, iar Manastirea Metamorphosis, inchisa in 1980, s-a redeschis dupa ce a fost restaurata chiar de catre calugari. Din schitul Prodromos se poate vedea peste Marea Fgee, pana in Alonissos.

Inainte de a parasi orasul Skopelos, arunca o privire la cateva dintre cele 123 de biserici ale sale, printre care si Agios Athanasios, construita in secolul al IX-lea, care se mandreste cu frescele ei de secol XVI. Aceasta biserica se afla in interiorul zidurilor solide ale fortaretei venetiene care se ridica deasupra portului, din locul vechiului templu al Athenei.

In afara orasului Skopelos nu exista decat un drum principal, dar vei gasi multe poteci care te vor duce catre alte sate si statiuni. Un bun traseu de plimbare urca printre livezile de maslini, ajungand in cel mai inalt punct al insulei, Muntele Delfi (680m).

Potrivit legendei, insula Skopelos a fost fondata de Staphylos sau Staphylus, unul dintre fiii zeului vinului Dionysos si al Ariadnei, printesa de Creta. Din punct de vedere istoric, in epoca tarzie a bronzului, insula, cunoscuta in acea vreme sub numele Peparethos sau Peparethus, a fost colonizata de cretani, care au adus cu ei viticultura. Poate si datorita legendei sale, insula era cunoscuta in perioada antica a Greciei pentru vinurile sale.

Bilete de avion spre Skopelos:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Skopelos:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Skopelos:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Skopelos - Long: 23.697704, Lat: 39.111538

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Skopelos, atractii turistice Skopelos, de vizitat in Skopelos, obiective Skopelos, atractii Skopelos, turism Skopelos.