Castelul bizantin din Skyros, obiective turistice Skyros

Castelul bizantin

Obiectiv turistic din Skyros

Castelul din Skyros, construit pe cel mai inalt punct al orasului Skyros, ofera o priveliste superba asupra intregii zone si are o lunga istorie. Desi nu este la fel de bine conservat ca si alte castele din Grecia, aceasta cetate de piatra a fost construita in perioada bizantina pentru a proteja insula de la dusmani si pirati, cunoscuti in acea vreme pentru atacurile frecvente asupra insulelor din Marea Egee.

Arhitectura castelului este simpla, dar puternica. De-a lungul intrarii principale, veti vedea un leu de marmura construit in peretele cetatii. Desi exista doar cateva resturi ale vechilor fortificatii, Castelul medieval ofera privelisti minunate asupra orasului si asupra Marii Egee. In interiorul Castelului exista o biserica mare, Manastirea glorioasa Agios Georgios ( Sf. Gheorghe ), care este o dependinta a Manastirii Megisti Lavra de pe Muntele Athos. In acest lacas de cult se afla si medalia de aur a primului campion olimpic din Grecia, Spyros Louis.

Turistii pot ajunge la Castelul bizantin pe jos, din centrul orasului Skyros.

 
Bilete de avion spre Skyros:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul bizantin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne