Manastirea Agios Georgios din Skyros, obiective turistice Skyros
Home Orase Obiective turistice Skyros Manastirea Agios Georgios

Manastirea Agios Georgios, Skyros

Obiective turistice Skyros

Turnul Manastirii Agios Georgios (Sf. Gheorghe) se afla in interiorul Castelului medieval. Aceasta manastire a fost, probabil, construita in secolul al X-lea de mijloc si la inceput a apartinut Patriarhiei Ortodoxe din Constantinopol.

Inca din perioada medievala, manastirea a facut parte din manastirea Megisti Lavra de pe Muntele Athos. Zidurile sale, ridicate in timpul cucerilor venetiene si otomane, au fost bine conservate de-a lungul timpului.

Biserica principala, Biserica Sf. Gheorghe, a fost construita intre 1599 si 1602, asa cum indica marmura de pe clopotnita. In interiorul bisericii pot fi admirate fresce valoroase si un iconostas sculptat in lemn.

In 2001 manastirea a fost puternic avariata in urma unui cutremur, dupa care a fost complet renovata. Este deschisa turistilor in timpul zilei, care pot admira intreaga insula de la balconul vestic.

Bilete de avion spre Skyros:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Agios Georgios:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne