Obiective turistice Sligo, Irlanda
Home Orase Obiective turistice Sligo, Irlanda

Obiective turistice Sligo, Irlanda

 

Amplasat in cel mai mare golf irlandez, Sligo este cautat de turisti atat pentru dedicarea sa totala memoriei fratilor Yeats cat si pentru frumusetea si bogatia in vestigii a regiunii inconjuratoare.

O istorie milenara si-a lasat urmele: dolmeni, cercuri de piatra, tumuli si, mai apoi, forturi circulare, cladite in Evul Mediu.

Multe clanuri celte isi dispui au aici puterea inainte de sec. 13, cand au venit normanzii. Bastinasii au reusit sa-si pastreze o parte din proprietati si drepturi pana in sec. 17, cand englezii au initiat o colonizare sistematica.

Din sec. 18, Sligo a inceput sa prospere datorita comertului cu bere, alcool, piele, si a devenit unul din porturile de imbarcare pentru America.

Fratii Yeats, William scriitorul si Jack pictorul, au descoperit atmosfera linistita a tinutului, imbietoare la creatie, si si-au petrecut aici multe vacante. Localnicii le-au cinstit memoria si au facut din oraselul lor un centru cultural prestigios.

Orasul poate fi vizitat incepand de la Oficiul Turistic aflat pe Temple Street, langa parcarea din fata imobilului Yeats Building & Art, in care exista o biblioteca si o galerie de expozitii temporare. O 'Connel St. ne conduce pana la Hyde Bridge, podul care se gaseste chiar la varsarea fluviului Garavogue in golf.

Traversandu-l, langa Ulstcr Bank (1863) intalnim statuia lui Yeats, cu torsul gravat cu strofe in poemele lui. in spatele statuii sunt doua muzee.

Atractii turistice Sligo

Tag: Obiective turistice Sligo, Atractii turistice Sligo, De vizitat in Sligo, Ce vizitam in Sligo, Top atractii turistice Sligo, Top obiective turistice Sligo, Ghid turistic Sligo.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne