Cetatea Chioarului din Somcuta Mare, obiective turistice Somcuta Mare

Cetatea Chioarului, Somcuta Mare

Obiective turistice Somcuta Mare

Numita si „Cetatea de piatra”, Cetatea Chioarului a fost mentionata pentru prima data in 1319, de unde razbat pana azi ecouri ale unor importante evenimente istorice pentru „tara Chioarului”.

Din punct de vedere juridic Somcuta Mare apartinea de stapanirea "Cetatii de piatra", e mentionat pentru prima data in 1319. In sec. al XIV-lea localitatea impreuna cu domeniul Chioar, intra in posesia voievozilor romani din Maramures. La 1566 "Domeniul Chioar" este impartit in 12 voievodate, din care cele ale voievodului Dan Butean, avand in frunte satul somcuta Mare avea 14 sate. In 1599 somcuta Mare odata cu Chioarul ajunge sub stapanirea lui Mihai Viteazul.

In anul 1713 "Cetatea de piatra" este distrusa, iar in anul 1738 Chioarul se transforma in "tinut". Cu aceste evenimente somcuta Mare capata un rol tot mai insemnat in Chioar, in scurt timp devenind cea mai importanta localitate a districtului.

Bilete de avion spre Somcuta Mare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cetatea Chioarului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne