Padurea Fersigului din Somcuta Mare, obiective turistice Somcuta Mare

Padurea Fersigului, Somcuta Mare

Obiective turistice Somcuta Mare

Dintre padurile seculare cu arbori falnici si poieni luminoase se remarca „Padurea Fersigului” cu rezervatia de narcise. Aceasta padure nu poate fi taiata de drujba sau de circulara datorita unui eveniment ce s-a intamplat cu mai mult de jumatate de deceniu in urma: in anul 1945, trupele germane se retrageau din tara.

La Fersig s-au blocat pe sinele de cale ferata, si pentru a nu lasa in urma armamentul de razboi, au detonat o garnitura de tren plina cu muntie. in urma exploziei, pe o raza de 3 km, copacii au fost ciuruiti de schije numai ca ?ranile? lor s-au vindecat. Copacii tineri de odinioara, sunt acum plini de schije, iar satenii nu taie acesti copaci intrucat risca sa isi strice uneltele.

La poalele Dealurilor Chioarului, pe cursul raului Barsau dainuie o destinatie de sezon a carei frumusete atinge cote maxime cateva zile pe an. In acest colt de rai, dincolo de orice urma de civilizatie se sarbatoreste instalarea primaverii in a doua parte a lunii mai, cand infloresc cele mai frumoase flori de primavara, narcisele de camp. Frumusetea acestor flori salbatice si mirosul imbatator se intind pe tot cuprinsul Padurii Stejaru.

Livezile sunt incarcate de florile primaverii si de fructele toamnei.

Bilete de avion spre Somcuta Mare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Padurea Fersigului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne