Cimbro palaca din Split, obiective turistice Split

Cimbro palaca

Obiectiv turistic din Split

Intrand, in schimb, din peristil, in Kreaimirova ulica in directia vest, se atinge barocul Cimbro palaca (cladirea Cimbro) si, in capatul strazii, se ajunge in Zeljezna Vrata, Porta Ferrea dominata de turnul Orologiului (sec. XVI) si, in interior, bisericuta Gospa od Zvonika (Madonna Clopotului) cu bolta in stil gotic (in unghi ascutit) si clopotnita din secolul XI pe trei nivele (primul si al doilea sunt ornate cu ferestre cu arcade, al treilea cu o fereastra cu doua arcade).

Acest peisaj reprezinta intrarea in noul oras, dezvoltat in epoca venetiana. Splitenii numesc "Pjaca" frumoasa Narodni trg, piata Poporului care, intr-o vreme, a fost centru politic si economic al orasului; aici se inalta Opcinski Dom, primaria din secolul XV (si-a pierdut aspectul original dupa lucrarile de restructurare din secolul XIX) in care se afla Etnografski Muzej, Muzeul Etnografic ideal pentru cei care vor sa inceapa sa cunoasca traditia dalmata.

Acest edificiu este numai unul dintre numeroasele care fac din piata unul dintre colturile cele mai sugestive ale orasului: se observa palaca Karepic" (cladirea Karepi) din Renasterea tarzie, legata de cea precedenta printr-o fereastra cu doua arcade din goticul tarziu; palatul Ciprini, in stil romanic tarziu si recognoscibil datorita reliefului cu Sf. Antonie si esaforele de la primul etaj; si casa Nakifi, construita la inceputurile secolului XX in stilul Secesiunii vieneze. La inceputul Bosanska ulica se afla frumosul palat Cambi in stil gotic venetian.

 
Bilete de avion spre Split:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cimbro palaca:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne