Kresimirova ulica din Split, obiective turistice Split

Kresimirova ulica, Split

Obiective turistice Split

Langa peristil se incruciseaza decumanus si carda romane, cele doua strazi principale care duceau spre porti si care si astazi reprezinta - cu numele Kresimirova ulica si Diokletijanova ulica - strazile cele mai importante din aceasta parte din Split.

Prima, care ajunge la poarta de est si la cea de vest, separa cladirea in doua parti: la dus, cum am spus, se afla o structura mai accentuata (apartamentele imperiale si cladirile de cult), in timp ce nu raman prea multe urme ale partii de nord, unde s-ar fi aflat resedintele soldatilor si ale servitorilor, precum si cladirile care tineau loc de mari depozite.

Revenind la segmentul la nord de Dioklecijanova ulia, faceti putin la dreapta si vizitati, in Papaliceva ulica, Muzej Grada Splita, Muzeul Civic care in cladirea Papalic, in stilul goticului tarziu, opera a lui Giorgio Orsini, pastreaza documente vechi si obiecte referitoare la istoria orasului din perioada cuprinsa intre secolele XII si XVIII.

Bilete de avion spre Split:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Kresimirova ulica:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne