Muzej Hrvatskih Arheoloakih Spomenika din Split, obiective turistice Split
Home Orase Obiective turistice Split Muzej Hrvatskih Arheoloakih Spomenika

Muzej Hrvatskih Arheoloakih Spomenika, Split

Obiective turistice Split

Alte muzee se afla in zona de nord-vest a orasului, unde se poate ajunge tot mergand pe jos facand o lunga plimbare pe faleza. Pe Gunjacina ulica, avand in colt o gradina, se inalta cladirea moderna in care se afla Muzej Hrvatskih Arheoloakih Spomenika: Muzeul Monumentelor Arheologice Croate merita sa fie vizitat nu numai pentru interesantele exemplare de sculpturi paleocroate (cristelnita principelui Viseslav; inceputurile sec. IX; sarcofage cu deco-ratiuni tipice la imbinare) si romanice, ci si pentru vederea panoramica asupra marii care se poate privi prin marile ferestre.

Mai departe, de-a lungul acestei frumoase strazi cu verdeata se afla intrarea in Galerija MeStrovid: astfel veti cunoaste unul dintre colturile cele mai sugestive ale orasului (vila anilor treizeci a sculptorului croat, inconjurata de o gradina magnifica ce priveste spre mare) si veti vedea si unele opere din lemn, schite si incercari, poate cea mai interesanta parte a colectiei.

La mica distanta, de cealalta parte a strazii se afla Kaatelet MeStrovid, castelul lui Mestrovic restructurat chiar de catre artist pentru a-si expune propriile opere; a lasat o biserica cu un naos, decorata cu reliefuri in lemn, toate purtand amprenta unui puternic expresionism care culmineaza cu Crucifixul din lemn; din deschiderile curtii facute in piatra, privirea aluneca spre plaja, printre roci si batrane agave.

Bilete de avion spre Split:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzej Hrvatskih Arheoloakih Spomenika:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne