Piata de peste din Split, obiective turistice Split

Piata de peste, Split

Obiective turistice Split

Un alt punct ce nu trebuie pierdut este piata de peste (tarabe din piatra, cantare vechi...) unde se ajunge usor urcand, dinspre mal, pe Marmontova ulica (la jumatatea strazii faceti la stanga). De aici se ajunge, dupa cativa pasi, intr-un colt al orasului deseori neglijat: se numeste VaroS si este vechiul cartier al pescarilor.

Printre strazile inguste ce urca pe colina Marjan se inalta case cu acoperisuri din piatra, curti vechi, intr-o confuzie vesela intre decadenta si culoare; in aceasta zona se afla si localuri micute, rod al schimbarilor din ultimii ani, care dovedesc cum initiativa incepe sa infloreasca si printre Spliteni.

Nu departe se afla o scara mica ce duce spre o cafenea cu o terasa ce se intinde pe intreg orasul. De aici se ajunge, pe jos (o frumoasa plimbare prin padure, cu panorama golfului), si in padurea muntelui Marjan care, de-a lungul zidurilor de pe latura medievala, conserva doua capele din secolul XV si mai sus, sapate in stanca, se afla casele eremitilor.

Bilete de avion spre Split:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata de peste:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne