Zlatna Vrata din Split, obiective turistice Split

Zlatna Vrata

Obiectiv turistic din Split

La capatul Dioklecijanova ulica se inalta Zlatna Vrata (Porta Aurea), care era principala intrare in cladire, dinspre uscat, si era asezata in directia Salona. Greu de descoperit este biserica Sv. Martin (Sf. Martin), sapata in grosimea zidului cladirii diocletiene deasupra portii; sunand la cancelaria Sestre Dominikanke (manastire in ulica Majstora Jurja) se poate vizita sugestivul si extrem de micul interior unde se afla o balustrada preromanica si acoperit cu bolta rotunda.

Inainte de a iesi pe poarta la dreapta, se trece pe ulica Majtora Jurja, o straduta pe care se insi-ruie pravalii si cafenele (trebuie sa stiti ca soalatinii se impart in grupuri, in functie de cafenelele frecventate). Dincolo de ziduri, printre gradini si ruine, privirea este surprinsa de gigantica statuie a episcopului Grgur Ninski (Gregorio de Nin) de Ivan Mestrovic (1929): se observa ca trecatorii mangaie degetul mare de la picior al sfantului deoarece se spune ca aduce noroc!

 
Bilete de avion spre Split:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Zlatna Vrata:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne