Sant Eufemia din Spoleto, obiective turistice Spoleto

Sant Eufemia

Obiectiv turistic din Spoleto

Intoarce-te pe Via Saffi, unde, pe partea dreapta, se deschide o usa si cateva trepte care te vor conduce in curtea interioara a Sant'Eufemia, o superba cladire in stil romanesc, renumita pentru al sau matroneum, o galerie superioara dedicata special femeilor.

Poti vizita biserica pe baza biletului cumparat pentru Museo Diocesano (Via Aurelio Saffi 13), principalul muzeu al orasului situat in stanga bisericii. Aici sunt expuse numeroase picturi transmutate din bisericile din Spoleto sau din imprejurimi, dar si o serie de picturi toscane si sieneze, cea mai cunoscuta dintre ele fiind lucrarea lui Filippino Lippi, "Fecioara cu Pruncul si Sfintii" (1485).

La fel de atragatoare sunt si tavanele din lemn superb incrustate din vechile incaperi ale muzeului, dar si sculpturile, printre care se numara si bustul Papei Urban al VIII-lea ce poarta semnatura lui Gianlorenzo Bemini.

 
Bilete de avion spre Spoleto:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sant Eufemia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne