Catedrala din St Gallen, obiective turistice St Gallen

Catedrala, St Gallen

Obiective turistice St Gallen

Edificiul este trecut pe lista Patrimoniului cultural mondial; a fost construit intre 1755-1768 pe locul unei constructii gotice din sec. XIV.

Exteriorul este simplu in contrast cu interiorul, care reprezinta un triumf al ultimei perioade de expresie a stilului baroc.

Catedrala, o capodopera a scolii de la Vorarlberg, este incununata de o cupola. Decoratia interioara este bogata, fara sa dea impresia de supraincarcare. Picturi pe fond albastru impodobesc cupola centrala; si restul catedralei e infrumusetat cu picturi murale si stucaturi.

Altarul inalt, executat in stil Empire in 1810, impreuna cu lojile si confesionalele, delicat sculptate, formeaza un ansamblu deosebit.

Biblioteca a ramas in folosinta si atunci cand manastirea a fost secularizata.

Detine aproximativ 100.000 de volume rare, din care 2.000 de manuscrise din Evul Mediu (sec. VIII-XII) si 1.600 incunabule (primele carti tiparite inainte de anul 1500).

Bilete de avion spre St Gallen:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne