Obiective turistice St Malo, Franta
Home Orase Obiective turistice St Malo, Franta

Obiective turistice St Malo, Franta

Pe un promontoriu stancos din estuarul rance, acest port fortificat, teoretic de necucerit, a fost cunoscut secole la rand drept o cetate a piratilor. Acestia pradau corabiile de pe Canalul Manecii, folosind castigurile pentru a-si construi case frumoase in interiorul zidurilor cetatii, in vreme ce navigatorii care se supuneau legilor calatoreau departe pe mari si oceane.

Corsarii din St.-Malo au explorat indepartatele insule Falkland, iar Jacques Cartier, cel care a descoperit raul St. Lawrence si a inceput colonizarea Canadei in secolul al XVI-lea, a pornit tot din acest port. Romancierul Gustave Flaubert i-a descris zidurile gri ca pe "o coroana de piatra deasupra valurilor", iar cea mai impresionanta priveliste a orasului este fara indoiala cea de pe mare.

Prima comunitate de aici a fost intemeiata pe insula invecinata, Aleth (acum parte din St.-Servan), de calugarul galez Maclou sau Malo, in secolul al VI-lea. Doua secole mai tarziu, atacurile francilor au manat populatia pe Insula St.-Malo, pe atunci legata de continent numai printr-un drum pietruit. Aparati de fortificatii, oamenii din cetate si-au castigat existenta cu ajutorul marii.

Atractii turistice St Malo

Tag: Obiective turistice St Malo, Atractii turistice St Malo, De vizitat in St Malo, Ce vizitam in St Malo, Top atractii turistice St Malo, Top obiective turistice St Malo, Ghid turistic St Malo.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne