Obiective turistice St Moritz, Elvetia
Home Orase Obiective turistice St Moritz, Elvetia

Obiective turistice St Moritz, Elvetia

 

Cea mai renumita statiune montana de altitudine din Elvetia, St. Moritz atrage turisti de elita si vara si iarna, oferind atractii mondene si sportive de inalta clasa. Inceputurile ei dateaza din anul 1864, cand Johannes Badrutt a construit hotelul Kulm.

Statiunea s-a dezvoltat intr-un golf al lacului St. Moritz, unde, fiind aparata de munti si avand aproape totdeauna cerul senin, este cald si in timpul iernii. Urcand pe Piz Nair cu funicularul sau telefericul, se poate admira o panorama extraordinara.

La St. Moritz s-au desfasurat doua editii ale Jocurilor Olimpice de iarna: cea din 1928 si cea din 1948. incepand cu anul 1985, sub patronajul producatorului de ceasuri si bijuterii Cartier, pe lacul inghetat St. Moritz se desfasoara Cupa Mondiala de polo pe zapada, la sfarsitul lunii ianuarie. (Polo pe zapada se aseamana cu hocheiul, iar jucatorii, calare pe cai, manevreaza o minge cu crosele). Meciurile au loc in prezenta a 10.000-15.000 de spectatori, in ultima sambata din iunie are loc renumitul maraton cu patine cu rotile (pe cei 42 km, recordul mondial estede 53 minute).

De asemenea, la St. Moritz si Zuoz se tin concursuri de sarituri peste obstacole cu caii, precum si curse de ogari dotate cu cupa San Murezzan.

Este o destinatie populara pentru turistii din clasa superioara, fiind si una dintre cele mai scumpe statiuni de schi din lume.

St. Moritz a fost un oras pentru sporturi de iarna inca din secolul XIX, cand studentii de la Oxford si Cambridge au mers acolo pentru a juca un meci de hochei in 1885. Cu toate acestea, statiunea a devenit celebra datorita izvoarellor sale minerale, care au fost descoperite in urma cu 3.000 de ani si care au transformat orasul intr-o statiune balneara de vara.

Datorita locatiei sale favorabile, St. Moritz se bucura de mai mult de 300 de zile de soare pe an. In fiecare iarna gazduieste "White Turf" cursa de cai pe lacul inghetat St Moritz. Activitatile principale sunt schiul, snowboardingul si drumetiile.

Atractii turistice St Moritz

Tag: Obiective turistice St Moritz, Atractii turistice St Moritz, De vizitat in St Moritz, Ce vizitam in St Moritz, Top atractii turistice St Moritz, Top obiective turistice St Moritz, Ghid turistic St Moritz.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne