Cagnes din St Paul de Vence, obiective turistice St Paul de Vence

Cagnes

Obiectiv turistic din St Paul de Vence

Cea mai frumoasa parte din apropiere de Cagnes este satul Haut-de-Cagnes, cu stradute medievale inguste si trepte abrupte, dominat de Chateau Grtmaldi din secolul al XIV-lea.

Inauntrul zidurilor fortificate se gaseste un interior renascentist spectaculos, ce gazduieste acum un muzeu dedicat maslinelor, o colectie de arta meditera-neeana moderna cu lucrari de Matisse, Chagall si altii si o minunata colectie Suzy Solidor: 40 de portrete ale cantaretei de cabaret a anilor '30, realizate de artisti precum Cocteau, Dufy si Tamara de Lempicka.

Renoir si-a petrecut ultimii 20 de ani din viata la Cagnes, ia Maison Ies Collettes, unde caldura ii usura durerile cauzate de artrita.

Casa frumoasa si veche, asezata printre maslinii batrani care l-au fascinat, este acum Musee Renoir, cu un atelier pastrat exact asa cum l-a lasat artistul, cu paleta si sevaletul (la care picta cu pensula legata de mana cand degetele il dureau prea tare).

Aici sunt zece mari tablouri, iar in gradinile umbroase sunt sculpturi.

 
Bilete de avion spre St Paul de Vence:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cagnes:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne