Manastirea Dragomirna din Suceava, obiective turistice Suceava

Manastirea Dragomirna, Suceava

Obiective turistice Suceava

Manastirea Dragomirna este situata la numai 10 km nord de Suceava. Crimca, mitropolitul Moldovei, a construit-o intre 1602 si 1609. Stilul ei a marcat inceputul unei noi etape in constructiile religioase din Moldova, in care fatadele din piatra au inlocuit frescele de la exterior.

Intrucat otomanii preluau treptat controlul in regiune, manastirile si-au reorientat resursele inspre aparare, renuntand la ornamentatia bogata.

Aparata de zidurile fortificate extrem de inalte, fatada din piatra a bisericii contine toate elementele caracteristice "stilului moldovenesc": un splendid acoperis piramidal, un plan cruciform bizantin, detalii gotice in jurul usilor si ferestrelor, basoreliefuri cu motive florale si frunze de feriga si omniprezentul brau.

Proportiile sale neobisnuite reprezinta insa trasatura cu adevarat remarcabila: Dragomirna este incredibil de inalta pentru latimea ei, 42 pe 9,5 m. Priveste cladirea dinspre extremitatea estica pentru a avea cea mai buna imagine.

Dragomirna este totodata una dintre putinele manastiri din zona care au ramas deschise in perioada comunista. Astazi, calugaritele administreaza un mic hotel unde se cazeaza pelerinii, dar si turistii care cauta un loc retras sau pacea spiritului.

Bilete de avion spre Suceava:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Dragomirna:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne