Manastirea Humor din Suceava, obiective turistice Suceava

Manastirea Humor, Suceava

Obiective turistice Suceava

Manastirea Humor se afla la 5 km vest de Campulung Moldovenesc. Ridicata in 1530 pentru voievodul Petru Rares si marele logofat Toader Bubuiog, cladirea aduce cu o citadela in miniatura; are chiar si un turn de veghe de sine statator (1641).

Biserica manastirii a fost pictata in 1535. Un mester pe nume Toma a realizat picturile exterioare; culoarea predominanta aici este rosul. Una dintre principalele atractii este luxuriantul "Arbore al lui Iesei" din centrul fatadei sudice. Scenele individuale sunt dispuse asemenea unor viniete in interiorul unei acante stilizate. Pictura reface literalmente arborele genealogic al iui Iisus pana ia origini. La baza acesteia sta intins Iesei, asa cum este descris in Isaia, cu o mladita crescandu-i din stomac.

Pe fatada rasariteana treflata a bisericii, siruri intregi de sfinti inconjoara personajele Dumnezeu-Tatal si Hristos, redate in extremitatea estica a frescei. Alte picturi de pe zidurile bisericii infatiseaza chipuri de serafimi si decoratiuni florale.

Picturile interioare impresioneaza deopotriva; in gropnita, unde odihnesc Toader Bubuiog si sotia lui, cauta scena fugii in si din Egipt.

Humor a supravietuit perioadei comuniste ca biserica parohiala, redobandindu-si statutul monahal in 1991. Daca ramai mai mult, in satul eponim exista numeroase pensiuni.

Bilete de avion spre Suceava:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Humor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne