Manastirea Voronet din Suceava, obiective turistice Suceava

Manastirea Voronet, Suceava

Obiective turistice Suceava

Situata in extremitatea sudica a satului Voronet, Manastirea Voronet, fortificata, a fost intemeiata de Stefan cel Mare. Acest asezamant inca in functiune este unul dintre cele mai izbitoare exemple ale stilului moldovenesc. Construita de zidari soldati in vara anului 1488, are acoperisul acoperit cu sindrila si modelat in forma de cort pentru a face apa si zapada sa cada departe de frescele uluitoare care impodobesc zidurile.

Picturile - culoarea predominanta folosita aici este un azuriu stralucitor numit albastru de Voronet - dateaza din anii 1540, iar personajul care a dispus executarea lor, mitropolitul Moldovei Grigore Rosea, te priveste dintr-un portret impresionant in marime naturala, in stanga intrarii principale. Dejur imprejur se insira scene parca insufletite care ilustreaza vietile si incercarile prin care au trecut Sf. Gheorghe, Sf. Nicolae si Sf. Ioan cel Nou.

Dintre remarcabilele fresce exterioare se disting doua: superba "Judecata de Apoi", care acopera toata extremitatea vestica, si "Arborele lui Iesei", care ocupa mijlocul peretelui sudic. Interesant este ca, pe partea dreapta, in cel mai indepartat colt, sunt incluse portrete ale unor filosofi greci, printre care Platon si Aristotel, datorita autoritatii lor morale.

Daca ai un binoclu, vel putea distinge neobisnuitul portret al lui Satan ispitandu-l pe Adam sa-si vanda sufletul intr-o insiruire de fresce intitulate "Pacatul lui Adam", in marginea de rasarit a zidului nordic.

Bilete de avion spre Suceava:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Voronet:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne